Takläggning är en delikat sak. Minsta lilla fel kan göra en stor skada, det är många fastighetsägares mardröm ifall att taket skulle börja läcka in. Läcker det in genom taket, kräver det nämligen att någon river upp den delen av taket där det har läckt in. Det måste torka ut innan det går att bygga med nytt och oskadat material på taket. Är det då någon som har gjort fel vid takläggningen, måste man gå tillbaka och göra om en del av takläggningen.

Försäkringsbolagen kan neka ersättning vid skada

Är det jag själv, alltså den som är fastighetsägare som har gjort takläggningen, i någon slags iver att spara pengar, då kan försäkringsbolaget plötsligt neka en ersättning för skadan på taket. Försäkringsbolagen tenderar att lägg skulden på en själv om det är så att man har gjort något och inte är hantverkare själv och kan arbeta på ett fackmannamässigt sätt. Försäkringsbolagen tycker oftast att man som fastighetsägare ska anlita professionella hantverkare som lägger hustaket. Och har man haft modet att göra det själv då kan de tycka att man själv bara har sig själv att skylla.

Bättre anlita proffsen

Är det på det sättet, är det faktiskt bättre både ekonomiskt och praktiskt att anlita professionella hantverkare som kommer och lägger det nya taket åt en. Dels är det kanske dag att erkänna att ”själv inte är bästa dräng” – det blir inte alltid bäst när man gör det själv. Det sägs trots de många TV-program som tipsar om att man ska göra det själv där hemma. Det ser ju så lätt ut när de gör det på TV. Sanningen är ju att bakom kameran kan det stå en hel hoper med hantverkare som gör en stor del av jobbet. Så…luras de som gör programmen? De gör ju framför allt TV-program, som i bästa fall ska roa en TV-publik. Det är ju egentligen inte program som ska lära dig att renovera på egen hand. De ska bara roa oss för stunden, och är inte ämnade att berätta exakt hur du ska göra för att renovera hemma, eller ens utföra en takläggning i Stockholm och på egen hand.

Finns flera takläggare i Stockholm att välja mellan

Bor du i Stockholm har du verkligen många hantverkare att välja mellan. Känner du dig det minsta osäker om hur du ska få tag i en duktig hantverkare, kan du googla ”takläggare Stockholm”. Då bör du få en massa förslag av Google på byggföretag som erbjuder takläggning och som arbetar i Stockholm. Lycka till!