Med en säkerhetsdörr i bostadens entré kan du sova gott om natten. Dörren anpassas utefter dina behov och ditt bostads utseende. Därmed är det ingen som kan se exakt hur skyddad du är bakom dörren.

Säkerhetsdörrar har en rejäl isolering som stänger ute både oljud och dålig lukt. I tester har de visat sig dämpa hela 44 dB. Det är extra tacksamt om du bor i ett livat lägenhetshus. Dessutom hjälper isoleringen till att hålla kvar bostadens värme.

Framförallt är alla dörrar utrustade med den högsta säkerheten du kan hitta på marknaden. Välj och vraka mellan vårt stora utbud av dörrar eller designa din alldeles egna variant.

Säkerhetsdörrar för både hus och lägenheter

Alla säkerhetsdörrar är brandklassade och brandgastäta. Om du bor i ett lägenhetshus behöver du därför inte oroa dig för din säkerhet om det pyser ut farlig brandgas och giftig rök i trapphuset. Om det istället skulle brinna inne hos dig så skyddar du dina grannar så länge som dörren hålls stängd. 

Säkerhetsdörrarna har även ett rejält inbrottsskydd och är mycket svåra att ta sig förbi. Men hur säker är en säkerhetsdörr? Hem & Hyra har gjort tester på säkerhetsdörrar för att pröva deras säkerhet, läs mer om det här.

Du kan installera en trygg dörr oavsett om du bor i villa eller lägenhet. Eftersom både tillverkningen och installeringen ingår så kan du lägga allt jobb i hantverkarnas trygga händer. 

Vill du läsa mer om de olika fördelarna med att installera säkerhetsdörrar så kan du göra det här. GP har tagit fram en artikel där de beskriver de många fördelarna och vad som är viktigt att tänka på när man installerar säkerhetsdörrar.

Designa din egen säkerhetsdörr

Finns det något smartare än att skydda dig själv och din familj med en rejäl dörr? En säkerhetsdörr är helt klart väl värt att lägga lite extra pengar på.

Oavsett om du vill följa trender eller bibehålla en klassisk stil så kan du hitta en dörr som passar. De skickliga finsnickarna kan nämligen återskapa en nästan exakt replika av din nuvarande dörr, vilket är perfekt om du bor i ett lägenhetshus med traditionella dörrar från en viss tidsepok.

Om du däremot bor i villa kan du själv designa din dörr efter konstens alla regler. Du kan designa en trendig dörr som matchar ditt funkishus, eller välja en präktig trädörr som passar en äldre villa. 

Många tycker att det känns extra tryggt att återskapa samma design som den befintliga dörren har. Då kan ingen se att dörren har bytts ut och ersatts med en säkrare variant.