Det sägs ju att vi går in i en lågkonjunktur och att räntorna stiger. Det är lite oroliga tider just nu vilket påverkar företagen och oss människor som ska handla. Kanske vi börjar tänka mer på sparande? Att börja spara både för sin egen pension är ingen dålig idé och att spara för eventuella händelser, som kan påverka en, exempelvis i sitt eget boende. Tänk om kylen och frysen klappar ihop, så bör man ha ett sparkapital som man kan ta av ifall något händer där hemma som man behöver åtgärda. Att tänka på fastigheten, gällande renovering, inköp av sällanköpsvaror är bäst. Till det hör till exempel tvättmaskin, diskmaskin, vitvaror och sådant som man helt enkelt behöver ha fungerande hemma. Bilen kan också vara en sådan sak. Det händer alltid något med bilar som har gått några mil, så att ha en budget för den är alltid bäst.

10 000 företag bara i Huddinge

I Huddinge ser vi en otrolig tillväxt, här finns 10 000 företag och 48 000 arbetstillfällen enligt kommunens egen hemsida. Det finns en stark tillväxt när det kommer inom handel, hälsa och sjukvård och utbildning. Det är här som många familjer väljer att bo medan föräldrarna pendlar in till Stockholm. Och det är inte konstigt. Huddinge bidrar med fina områden för både villor, radhus och flerfamiljshus. Här finns många unga företag som växer i stadig takt.

Stadsdelarna Flemingsberg och Kungens kurva har både bostäder och kontor och särskilt Kungens kurva har många stormarknader, såsom Ikea, Heron city som erbjuder mycket aktiviteter för familjer och många matmarknader och restauranger. Hit åker familjerna på sin lediga tid och handlar. Flemingsberg kan stolt visa upp Karolinska Institutet som har sin läkar- och sjuksköterskeutbildningar. Vi ser även att Alfa Laval har placerat sina kontor här.

Är du också företagare?

Har du eget företag? Det är underbart när man får arbeta med det som man älskar mest av allt. Om du brinner för ert yrke och ser det som meningen att få nöjda kunder som verkligen gillar de tjänster som man gör eller de produkter och varor som man levererar, ger det verkligen en extra kick i livet. Om du dessutom ser en fin vinst i sitt arbete, är det ännu bättre. Att få in intäkter för det som du säljer ger livet mening och är samtidigt ett stort plus. Det ger ju möjligheten att växa som företag; få in fler kunder som i sin tur genererar bättre intäkter är det som gör att man utvecklas själv också, inte bara företaget. Att våga ta fler steg i livet är ett plus. Om du inte hinner jobba med företagets ekonomi, så finns det firmor som du kan anlita för din redovisning. Så varför inte lägga det på någon som är duktig på det?