Det sägs att det kommer en hel busslast med folk som flyttar till Stockholm. Varje dag. Hur många går det i en buss? 30 personer? Om det stämmer att ungefär 30 människor flyttar till Stockholm varje dag, innebär det att 210 flyttar till Stockholm varje vecka, 840 människor blir nya stockholmare varje månad, och att 10 080 människor flyttar till landets huvudstad per år. Nu kan man ju tänka att flera av dessa människor är familjer och bor tillsammans, så kan det innebära att 2520 familjer flyttar till Stockholm varje år. Nu kan man ju som tur räkna med att flera människor även flyttar från huvudstaden, kanske utomlands eller till någon annan stad i Sverige. Men ändå. Det blir många som ska få ny bostad varje år.

Hur är det då att bo här?

Att bo i en stad som växer kräver att det både finns utrymme och bostäder, det säger sig självt. Men det är minst lika viktigt att det finns skolor, butiker, arbeten och fritidssysslor som ska räcka till alla invånare.

För att det ska bli hållbart för alla, så krävs det att politiker och kommuner gör sitt och skapar en framtid som gör det trevligare för alla.

Läs gärna även vår artikel om hur det är att bo i just Huddinge som ligger i Stockholm.

Hur ska alla dessa hitta nya bostäder?

Många kanske är resursstarka familjer och kanske har möjlighet att köpa ett hus, radhus eller en bostad i en BRF. Men alla är ju inte det. Har ni som har en bostadsrättsförening i Stockholm funderat på att bygga om er fastighet så att ni kan få in fler bostäder? Det är ingen dum ide. Har man en fastighet och kan bygga ut den, eller bygga uppåt, så får ni en bättre ekonomi i er BRF, då ni får in fler bostadsrättsägare.

Ni kanske behöver renovera er vind?

Det är ju inte så att man bara kan bestämma att en lokal ska bli bostad, utan att renovera om hela lokalen. Istället för ett enda kök, kan det behövas flera olika kök, och det samma för badrum och toaletter. Nej, det viktigaste är att anlita rätt slags hantverkare som vet hur en vind ska byggas om till bostäder. Här kan du behöva kontakt med myndigheter och rätt kunskap om byggteknik och fastighetens arkitektur. Läs mer om en sådan hantverkare här: gleipnergruppen.se/ravind/.