årsredovisning i huddinge och på många andra ställen i Stockholm

Visste du att Huddinge är en stor tillväxtmotor i Sverige? Vi leder tillväxten i södra Stockholm. Här finns så många som 10 000 företag som erbjuder minst 48 000 arbetstillfällen. Vad det är som gör att Huddinge har antagit den här positionen kan bero på många olika faktorer. Ett av dem är att vi lyckades få Karolinska Institutet att utbilda läkare och sjuksköterskor i Flemingsberg. Plus att väldigt många stockholmare väljer att bo i Huddinge. Avståndet till Stockholms city har krympt med pendlingsmöjligheterna. Det blir lättare att pendla in till Stockholm där arbeten finns.

Förändring när företagen flyttar till Huddinge

När företag och människor väljer att flytta till Huddinge så följer en massa andra positiva saker med. Med en ny arbetsplats i Huddinge, så ser andra nya företag potentialen till tillväxt och vill öppna sin affär på samma ställe. Ta Karolinska Institutet som exempel, när elever pendlar hit till Huddinge, så blir det en marknad för caféer och restauranger, för bokhandlar, pubar och barer och när människor flyttar hit så finns det en marknad för livsmedel, klädaffärer med mera. Det är på så sätt som man får en stad att växa, att företag och människor är villiga att flytta dit.

När människorna flyttar till Huddinge

Det roliga och intressanta är också det att företagen får människor att flytta hit, men också att när människor flyttar hit, så startar de nya företag, till exempel egen företagare som startar sin business i liten skala, och som så småningom växer. På det sättet blir kommunen en ”planteringsjord” för fler företag. Och det är ju en vacker bild på när det går åt rätt håll för en stad, eller hur? Är du intresserad av ett företag som har viss anknytning till Huddinge? Läs då mer här: kam.nu/arsredovisning/.