Bor du i en bostadsrättsförening och har en elbil? Som vi har förstått det, är det många som just bor i en BRF, äger en elbil och som saknar möjligheter att ladda sin elbil i närheten där de bor.
Enligt tidningen “Mitt i Sundbyberg” har bostadsrättsägare i Hammarby Sjöstad reagerat på att det finns alldeles för få laddstationer för BRF:er. De behöver helt enkelt fler laddstationer för elbilar, och det gäller absolut resten av Storstockholm, till exempel i Huddinge.

Villa- och radhusägare har inte samma behov

De som bor i villor och radhus har ju den möjligheten att installera sina egna laddstationer, antingen på sin egen husvägg, eller med hjälp av en laddstolpe på sin gård och i närheten av sitt garage, alternativt i garaget. Men alla som bor i bostadsrättsföreningar och som bor i hyreshus? Hur ska alla elbilsägare göra för att kunna ladda sin elbil? Är det någon som har tänkt på det överhuvudtaget?

2017 fanns det 8149 elbilar i Stockholm, men bara 809 laddstationer invid parkeringsplatser, dit alla som bor i en BRF, eller hyreshus, är hänvisade till att ställa sin bil för att få en laddning av sin elbil.

Storstockholm långt kvar till tillräckligt många laddstationer

Förra året; 2021 har hela Sverige 187 905 elbilar i hela landet och drygt 135 591 elbilar bara i Storstockholm, men endast 1600 laddstationer i Storstockholm. Så vem som helst inser att det krävs att politikerna ser till så att det byggs fler laddstationer i hela länet. Framför allt har ju alla BRF:er ett stort bygge framför sig då alltfler som bor i BRF:er kommer att behöva ladda sina elbilar på laddstationer i BRF:er.