Två små barn har förts till sjukhus efter skottlossning. Det var på lördagskvällen den 17 juli som polisen fick larm om en skottlossning i Visättra i Flemingsberg. Larmet kom in till polisen vid 20-tiden. 

De två barnen, fem och sex år gamla, ska ha skadats av studsande kulor när de lekte på en lekplats. Deras skador är inte livshotande och enligt polisen finns det inget som tyder på att barnen ska ha varit måltavlor.

Innan skottlossningen skedde ska boende i närheten ha sett och hört ett bråk mellan två andra personer på platsen. Sedan avlossades skott. 

Det är inte första gången det skjuts i Flemingsberg. Tidigare i juli sköts en person till döds utanför en skola. Många av de boende i området är rädda och bedrövade. 

– Det är obehagligt eftersom jag har barn. Man vågar inte låta barnen leka själva, säger en boende i området till Aftonbladet.

Polisen rubricerar dådet som mordförsök och meddelade senare under kvällen att man har gripit nio personer för misstänkt inblandning i skjutningen. Två av de gripna ska ha kopplingar till ett kriminellt nätverk. Under kvällen har det gjorts fynd på ytterligare en plats som gör att det troligen rör sig om två brottsplatser. 

– Brottsplatserna ska säkras med spår, sådant som kan hjälpa oss i utredningen framöver. Vi har gjort fynd men jag går inte in på vad, säger Stockholmspolisens Mats Eriksson.

På söndagsmorgonen bekräftas att alla de nio gripna personerna har anhållits skäligen misstänkta för grovt vållande till kroppsskada och grovt vapenbrott. Senast onsdag ska åklagare besluta om de misstänkta ska begäras häktade.